Odkryj smak i zapach prawdziwej kawy, która z każdym łykiem jest coraz lepsza i pobudzając twoje kubki smakowe.
Klasyczna Brazylia pochodzi z regionu Cerrado de Minas z mikroregionu Patrocinio.
To nasz klasyk wśród kaw dedykowanych do zaparzania w ekspresach kolbowych i ciśnieniowych, jak również do kawiarki i French Press.
Znakomicie sprawdza się w formie klasycznego espresso oraz idealnie łączy się z mlekiem. W smaku dominuje orzech, mleczna czekolada i kakao. Cechą tej kawy jest wysokie body i wyraźna słodycz, która balansuje się z niską kwasowością.
Na ten doskonały smak i aromat wpływają cztery najważniejsze cechy:
- kawa uprawiana jest w Brazylii w kraterze uśpionego wulkanu Chapadao de Ferro
- klimat regionu upraw
- segregacja zebranych owoców przez mikro rolników.
- Długi proces palenia, aby wyrazić i zachować najlepsze smaki kawy.
Do prażenia naszej kawy, używamy tradycyjnego pieca bębnowego. Naszą kawę wypalamy w małych ilościach. Ten tradycyjny proces nie zabija w kawie tego co najcenniejsze. Smak, aromat oraz wartości odżywcze nie są tracone i pozostają w ziarnie.
Zachwyci cię kremowy smak połączony z orzechami nerkowca, kakao, karmem oraz czekoladą.
Do czego tej kawy możesz używać?
|
Kawiarka |
|
Ekspres ciśnieniowy kolbowy |
|
Ekspres ciśnieniowy automatyczny |
|
Tradycyjne parzenie do kubka |
|
French Press (praska francuska) |
Rodzaj kawy |
Ziarnista |
Arabica / Robusta |
100% / 0% |
Stopień palenia ziaren |
Jasny |
Obróbka |
Naturalna |
Przeznaczenie |
Espresso, kawiarka, aeropress, French Press, ekspres przelewowy, ekspres automatyczny |
Kraj |
Brazylia |
Region / Stan / Gmina |
Cerrado / Minas Gerais / Patrocinio |
Certyfikaty |
RFA / UTZ / Cerrado |
Wysokość upraw |
1050m do 1260m |
Stopień wypalenia |
|
Kwasowość |
|
Intensywność |
|
Gorycz |
|
Data palenia |
Otrzymujesz zawsze świeżo paloną kawę. Kawę wypalamy przynajmniej raz w tygodniu. |
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
- Otrzymujesz zawsze świeżo wypaloną kawę w specjalnym opakowaniu.
- Jesteśmy rzemieślniczą palarnią kawy z dużym doświadczeniem
- Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem
- Nie produkujemy na ilość, skupiamy się na jakości.
- Kawę wypalamy w tradycyjnym piecu bębnowym ze sterowaniem komputerowym co zapewnia nam powtarzalność smaku w kawie
- Naszej kawy nie znajdziesz w markecie lub innej palarni kawy.
Dlaczego na opakowaniu umieszczamy datę palenia kawy!
- Sprzedajemy świeże produkty. Data palenia (nie mylić z datą przydatności) jest jednym z najważniejszych oznak na opakowaniu. Informuje nas, kiedy kawa została wypalona.
- Zalecamy spożycie kawy maksymalnie 3 miesiące od wypalenia. Z Badań wynika, że po tym okresie każda kawa diametralnie traci swoje walory smakowe i jakościowe.
Firma 2CAFE została założona w 2017r w Białymstoku. Głównym celem jaki firma sobie postawiła to oferowanie produktów bardzo wysokiej jakości w rozsądnej cenie oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat kawy. Flagowym produktem firmy jest świeżo palona kawa, która jest wypalana i dostarczana bezpośrednio do klienta. Firma 2CAFE to nie tylko palarnia, ale też sklep internetowy z kawą świeżo paloną i wysokiej jakości akcesoriami do jej przygotowania. Firma oferuje produkty znanych na całym świecie producentów takich jak Bialetti, Gat, Hario, Fellow, Aeropress, Chemex itp. 2CAFE dzieli się wiedzą, współpracuje i przede wszystkim słucha swoich klientów, którzy są największym źródłem wiedzy i odpowiedzi. Dzięki temu możemy podnośić jakość naszych produktów. Firma stawia na jakość produktów. Jej motto to " Częstujemy świat świeżą kawą", które oddaje misję firmy w dążeniu do dostarczania smaku świeżej kawy nie tylko dla koneserów.
Twoja opinia może być pierwsza.