Brazylijska kawa Speciality z regionu Cerrado of Minas. Kawa uprawiana jest głównie na płaskowyżach, przetwarzana na sucho. Kawa zrównoważona pod względem ciała i kwasowości, z nutami karmelu i suszonych owoców.
Dyrektorem rolnym farmy Guima Café jest Lucimar Silva. Jej pasja do kawy zaczęła się bardzo wcześnie. Dzięki intensywnemu poświęceniu, studiowaniu, poszukiwaniu wiedzy i specjalizowaniu się w kulturze kawy, pojawiły się dla niej możliwości i podbiła nowe przestrzenie. Dziewczyna, która zbierała kawę w wieku 14 lat, przeszła przez wszystkie sektory farm, zdobywając wiedzę i poznając cały łańcuch dostaw kawy. Jak mówi
"To, co czyni kawę wyjątkową, to uwaga, poświęcenie i miłość w każdym szczególe jej przetwarzania. A emocje związane z możliwością posmakowania całej tej troski w filiżance są bezcenne, ekscytujące."
W smaku i aromacie możemy wyczuć: melasa, miód, pomarańcze, jaśmin
Kawę wypalamy w stopniu jasnym. Delikatna w smaku
Kawa oceniana jest na 87 punktów w 100 punktowej skali
Do prażenia naszej kawy, używamy tradycyjnego pieca bębnowego. Naszą kawę wypalamy w małych ilościach. Ten tradycyjny proces nie zabija w kawie tego, co najcenniejsze. Smak, aromat oraz wartości odżywcze nie są tracone i pozostają w ziarnie.
Do czego tej kawy możesz używać?
|
Ekspres przelewowy |
|
Chemex |
|
Dripper |
|
Tradycyjne parzenie do kubka |
|
French Press (praska francuska) |
Aromat/smak |
melasa, miód, pomarańcze, jaśmin |
Arabica |
100% |
Stopień palenia ziaren |
Jasny |
Obróbka |
Naturalna |
Przeznaczenie |
Aeropress, French Press, ekspres przelewowy, dripp, |
Kraj |
Brazylia |
Region / Strefa |
Cerrado of Minas |
Odmiana |
Yellow Burbon |
Wysokość upraw |
1000m |
Stopień wypalenia |
|
Kwasowość |
|
Intensywność |
|
Gorycz |
|
Data palenia |
Otrzymujesz zawsze świeżo paloną kawę. Kawę wypalamy przynajmniej raz w tygodniu. |
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
- Otrzymujesz zawsze świeżo wypaloną kawę w specjalnym opakowaniu.
- Jesteśmy rzemieślniczą palarnią kawy z dużym doświadczeniem
- Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem
- Nie produkujemy na ilość, skupiamy się na jakości.
- Kawę wypalamy w tradycyjnym piecu bębnowym ze sterowaniem komputerowym co zapewnia nam powtarzalność smaku w kawie
- Naszej kawy nie znajdziesz w markecie.
Dlaczego na opakowaniu umieszczamy datę palenia kawy!
- Sprzedajemy świeże produkty. Data palenia (nie mylić z datą przydatności) jest jednym z najważniejszych oznak na opakowaniu. Informuje nas, kiedy kawa została wypalona.
- Zalecamy spożycie kawy maksymalnie 3 miesiące od wypalenia. Z Badań wynika, że po tym okresie, każda kawa diametralnie traci swoje walory smakowe i jakościowe.
Firma 2CAFE została założona w 2017r w Białymstoku. Głównym celem jaki firma sobie postawiła to oferowanie produktów bardzo wysokiej jakości w rozsądnej cenie oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat kawy. Flagowym produktem firmy jest świeżo palona kawa, która jest wypalana i dostarczana bezpośrednio do klienta. Firma 2CAFE to nie tylko palarnia, ale też sklep internetowy z kawą świeżo paloną i wysokiej jakości akcesoriami do jej przygotowania. Firma oferuje produkty znanych na całym świecie producentów takich jak Bialetti, Gat, Hario, Fellow, Aeropress, Chemex itp. 2CAFE dzieli się wiedzą, współpracuje i przede wszystkim słucha swoich klientów, którzy są największym źródłem wiedzy i odpowiedzi. Dzięki temu możemy podnośić jakość naszych produktów. Firma stawia na jakość produktów. Jej motto to " Częstujemy świat świeżą kawą", które oddaje misję firmy w dążeniu do dostarczania smaku świeżej kawy nie tylko dla koneserów.
Twoja opinia może być pierwsza.