Kawa do ekspresów przelewowych, Aeropressa i dripa V60
Nasz Etiopski Przelew pochodzi z regionu Sidamo, który uznaje się za ojczyznę kawy w tym kraju. Stamtąd także wywodzi się najlepsza Arabica, która słynie ze swojej niekwestionowanej jakości. Najlepsza kawa etiopska rośnie na najwyżej położonych plantacjach.
Sidamo jest dobrze zrównoważone, znajdziemy tam posmak mlecznej czekolady, jagody i cytrusów ze złożoną zbalansowaną kwasowością.
Ziarna arabiki z Etiopii, wypalone w średnim stopniu. Sprawdzą się doskonale do przygotowania kawy w ekspresie przelewowym, Aeropressie, dripie czy chemeksie.
Orzeźwiający posmak cytrusów sprawdzi się idealnie do kaw podawanych na zimno, np. cold brew
W skali oceny, kawa otrzymała 81 punktów.
Opakowanie |
1kg |
Rodzaj kawy |
Mielona |
Arabica / Robusta |
100% / 0% |
Stopień palenia ziaren |
Średni |
Obróbka |
Myta |
Wysokość upraw |
2000 m. n.p.m |
Przeznaczenie |
Ekspres przelewowy, aeropress, dripp, French Press |
Kraj |
Etiopia |
Gęstość |
|
Kwasowość |
|
Moc |
|
Data palenia |
Otrzymujesz zawsze świeżo paloną kawę. Kawę wypalamy przynajmniej raz w tygodniu. |
Przestań używać cukru do kawy !!!
- Dobraliśmy taką temperaturę palenia, aby nie zabić naturalnej słodyczy w kawie
- Do palenia używamy świeżych zielonych ziaren kawy
Dlaczego tworzymy mieszanki z różnych gatunków kaw?
- Mieszanie kaw zapewnia niepowtarzalność w smaku.
- Dzięki łączeniu smaku możemy wzbogacić naszą małą czarną o inne smaki np. smak czekolady, doskonale łączy się z owocami a kawa robusta, nadają kawie charakteru w postaci pianki oraz wzmaga poziom kofeiny w kawie.
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
- Otrzymujesz zawsze świeżo wypaloną kawę w specjalnym opakowaniu.
- Jesteśmy rzemieślniczą palarnią kawy z dużym doświadczeniem
- Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem istnenia
- Nie produkujemy na ilość, skupiamy się na jakości.
- Kawę wypalamy w tradycyjnym piecu bębnowym ze sterowaniem komputerowym co zapewnia nam powtarzalność smaku w kawie
- Naszej kawy nie znajdziesz w markecie lub innej palarni kawy.
Dlaczego na opakowaniu umieszczamy datę palenia kawy!
- Nie mamy nic do ukrycia !!! Sprzedajemy świeże produkty. Data palenia (nie mylić z datą przydatności) jest jednym z najważniejszych oznak na opakowaniu. Informuje nas kiedy kawa została wypalona.
- Kawy z marketu w 99% ukrywają to oznaczenie. Podają datę przydatności do spożycia, którą mogą ustalić dowolnie. Kawa na półce może mieć nawet 5 lat.
- Zalecamy spożycie kawy maksymalnie 3 miesiące od wypalenia. Z Badań wynika, że po tym okresie każda kawa diametralnie traci swoje walory smakowe i jakościowe.
Firma 2CAFE została założona w 2017r w Białymstoku. Głównym celem jaki firma sobie postawiła to oferowanie produktów bardzo wysokiej jakości w rozsądnej cenie oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat kawy. Flagowym produktem firmy jest świeżo palona kawa, która jest wypalana i dostarczana bezpośrednio do klienta. Firma 2CAFE to nie tylko palarnia, ale też sklep internetowy z kawą świeżo paloną i wysokiej jakości akcesoriami do jej przygotowania. Firma oferuje produkty znanych na całym świecie producentów takich jak Bialetti, Gat, Hario, Fellow, Aeropress, Chemex itp. 2CAFE dzieli się wiedzą, współpracuje i przede wszystkim słucha swoich klientów, którzy są największym źródłem wiedzy i odpowiedzi. Dzięki temu możemy podnośić jakość naszych produktów. Firma stawia na jakość produktów. Jej motto to " Częstujemy świat świeżą kawą", które oddaje misję firmy w dążeniu do dostarczania smaku świeżej kawy nie tylko dla koneserów.
Twoja opinia może być pierwsza.