Nazwa HARIO oznacza fantastyczny design, a dzięki wyrafinowanym metodom przygotowania również doskonale zdefiniowane niuanse smakowe ... Japończycy, znani z wysokiej kultury herbacianej, najlepszej kuchni i szczególnego poczucia estetyki, wzbogacili teraz również tę dziedzinę kawy
Język designu i materialność teraz również wizualnie poprawiają naszą kawową kuchnię i sprawiają, że miłośnicy czarnych napojów cieszy się lekkim zachwytem pod względem smaku!
CZAJNIK HARIO V60 BUONO 1,2 L
Ten czajnik nie tylko świetnie wygląda, ale można go znaleźć we wszystkich najlepszych kawiarniach na świecie oraz na wszystkich kawowych mistrzostwach. Zachwyca również swoją funkcjonalnością. Dzięki wąskiej, zakrzywionej szyjce umożliwia precyzyjne odmierzenie i zaparzanie kawy. Precyzyjny strumień wody doskonale współgra z dripperami HARIO V60: zaparzona kawa przesącza się znacznie szybciej i bardziej równomiernie. Jeśli temperatura wody i stopień zmielenia są prawidłowe otrzymasz sodka aromatyczną kawę. Rezultatem jest drobno dopracowana i zdefiniowana kawa, która rozwija swój pełny profil smakowy.
- pojemność 1,2 litra
- wykonany ze szczotkowanej stali nierdzewnej, (uchwyt i przycisk na wieczku z wysokogatunkowego tworzywa)
- precyzyjne parzenie dzięki bardzo wąskiej szyjce dzbanka
- doskonała przyjemność z kawy, ponieważ można ją łatwo dozować, a tym samym zmieniać
- nadaje się do wszystkich typów kuchenek (w tym indukcyjnych)
- bardzo dobrze leży w dłoni
- piękny, przejrzysty i ponadczasowy design
Przygotowanie
Doprowadź wodę do wrzenia i pozwól jej ostygnąć przez około minutę, aby uzyskała odpowiednią temperaturę do parzenia (ok. 92 ° C). W międzyczasie możesz złożyć papierowy filtr wzdłuż zagięcia, włożyć go do ręcznego filtra i zwilżyć gorącą wodą (lepiej dla aromatu i temperatury filtra). Teraz napełnij filtr (najlepiej świeżo paloną kawą). Zmiel kawę (średnio drobną lub w zależności od gustu - im drobniejsza, tym mocniejsza) i zalej ją gorącą wodą - pozwól kawie lekko napęcznieć, kawa otworzy pory smakowe („rozkwitanie ”). Po około pół minucie można nalewać powoli i kręcić - zawsze tylko na tyle, aby poziom wody był nieco wyższy od zmielonej kawy. Teraz wszystko, co musisz zrobić, to usiąść i marzyć z filiżanką w dłoni ...
Dozowanie kawy
„Złoty stosunek” kawy to 6 g na 100 ml wody (60 g na 1 l), ale oczywiście zależy to od rodzaju kawy, sposobu przygotowania i osobistych upodobań. Więc bądź gotów eksperymentować ...